fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada podržava rekonstrukciju Doma mladih u Kolašinu

Vlada podržava rekonstrukciju Doma mladih u Kolašinu

Podgorica, (MINA) – Vlada će sprovesti sve potrebne aktivnosti kako bi se sportska dvorana u Kolašinu i Dom mladih, koji se nalaze na lokaciji Lug, u neposrednoj blizini buduće sportske zone u tom gradu, stavili u punu funkciju.

To je dogovoreno prilikom nedavne zajedničke posjete ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića i poslanika Vladimira Martinovića toj opštini.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja saopštili su da je sportska dvorana nedavno rekonstruisana, ali da se fasada nalazi u zapuštenom stanju i da su neophodna dalja investiciona ulaganja kako bi se omogućila adekvatna upotreba tog objekta i iskoristili svi njegovi prostorni kapaciteti.

Kako su naveli, Dom mladih je gorući problem koji osim rekonstrukcije i investicionih ulaganja zahtijeva neophodna rješavanja pravnog statusa tog objekta.

“Stavljanjem u punu funkciju sportske dvorane i Doma mladih podiže se i vrijednost sportskoj zoni u Kolašinu, kao i druga ulaganja u istoj kako bi se spremno dočekalo održavanje MOSI igara, ali i aktivno radilo na razvoju tog grada kao centra sportskog turizma”,kaže se u saopštenju.

U tom pravcu, Ministarstvo ekonomskog razvoja, kako su najavili, iniciraće postupak ispitivanja i utvrđivanja svih činjenica u vezi sa pravnim statusom Doma mladih koji je u državnom vlasništvu, kao i utvrđivanja vrijednosti radova na održavanju i rekonstrukciji, a sve sa ciljem da se kapitalnim budžetom za narednu godinu opredijele sredstva za adaptaciju i stavljanje u funkciju tog objekta.

“Ovim se značajno može unaprijediti sportska ponuda grada i doprinijeti da zajedno sa opremanjem sportske zone Kolašin postane adresa za pripreme sportista, kako na individualnom, tako i na klupskom i reprezentativnom nivou”, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da će se na taj način pokazati odgovoran odnos prema onim objektima koji su od velikog značaja, a “bili su dugogodišnja nebriga prethodne vlasti”.

Martinović je ukazao Milatoviću na veliki potencijal za razvoj sportske infrastrukture i sportskog turizma u Kolašinu, prije svega, kroz realizaciju projekta izgradnje sportske zone i istakao da će podržati Vladu u naporima da se državni resursi stave u najbolju funkciju.

On je istakao da ga raduje obećanje Milatovića da će se potruditi da kapitalnim budžetom za narednu godinu budu predviđena sanacija i rješavanje kako pravnog, tako i infrastrukturnog stanja Doma mladih u Kolašinu.

Martinović je kazao da je nedopustivo da prethodna vlast godinama unazad nije imala sluha za takve i slične objekte i da je, kako je rekao, dopustila da propadaju naočigled svih građana u nedostatku želje za adekvatnom valorizacijom.

Taj objekat se, kako se navodi, nalazi uz sportsku dvoranu nadomak sportskih terena, tako da je njegova adaptacija nužna i veoma značajna za Kolašin.

“Da je ulaganje u razvoj sporta i sportskog turizma dobra investicija za državu, Milatoviću su na licu mjesta potvrdili proslavljeni crnogorski košarkaš Vlado Šćepanović i njegov sin Vuk, koji su istakli da je Kolašin idealno mjesto za pripremu sportista”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, na taj način bi se osiguralo i da buduće generacije sportista stasavaju i napreduju u Kolašinu, što je nesporan nacionalni interes.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije