fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada da se ogradi od skandaloznog čina

Vlada da se ogradi od skandaloznog čina

Podgorica, (MINA) – Ministri finansija i pravde, Aleksandar Damjanović i Marko Kovač, prisustvom proslavi povodom neustavnog Dana Republike Srpske (RS), potvrdili su da su samo poslušnici klero-nacionalističkih politika koje vode Crnu Goru u sunovrat, saopštili su iz Liberalne partije (LP).

Iz te partije pozvali su Vladu da uputi zvanično izvinjenje građanima i međunarodnim partnerima i ogradi se od skandaloznog čina.

“Kao i da pokuša da ublaži posljedice skandala koji sa podozrenjem posmatra kompletna javnost”, navodi se u saopštenju.

Iz LP su rekli da smijenjena Vlada nastavlja da sramoti Crnu Goru i razara njen, kako međunarodni ugled, tako i unutrašnji sklad.

“Klero-nacionalistička farsa u organizaciji (Milorada) Dodika, sa sve paravojnim formacijama, militantnim poklicima i slavljenjem ratnih zločina i zločinaca, čak je dodijelila orden Vladimiru Putinu uz oduševljenje prisutnih ministara Vlade Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Dan RS neustavnim proglasila najviša sudska instanca susjedne Bosne i Hercegovine, visoki predstavnik u toj državi, kao i kompletna međunarodna zajednica, naročito Evropska unija.

“Pa je ovakva podrška Kovača i Damjanovića još jedna potvrda suštinski antievropske i destruktivne politike Vlade Dritana Abazovića”, dodaje se u saopštenju LP.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije