fbpx
NaslovnicaCrna GoraViši sud odobrio izručenje Vukotića Crnoj Gori

Viši sud odobrio izručenje Vukotića Crnoj Gori

Beograd, (MINA) – Viši sud u Beogradu utvrdio je da su ispunjene pretpostavke za izručenje Jovana Vukotića (38) Crnoj Gori, koja ga sumnjiči zbog tri pokušaja ubistva u Kotoru 2016. godine.

Na rješenje višeg suda, Vukotić ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana, saopšteno je danas iz Višeg suda u Beogradu.

Nakon pravosnažnosti sudskog rješenja, konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravde Srbije.

Vukotić ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo.

U saopštenju suda se precizira da je krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu, donijelo rešenje kojim se utvrđuje da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Vukotića pravosudnim organima Crne Gore radi vođenja krivičnog postupka pred Višim sudom u Podgorici.

Riječ je, kako se navodi, o krivičnim djelima teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija po Krivičnom zakoniku Crne Gore.

Vukotić u Srbiji izdržava kaznu od 15 mjeseci zatvora zbog posjedovanja falsifikovanog pasoša, prenosi Tanjug.

On je u Beogradu u februaru pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov, a ta kazna mu ističe u decembru i treba da je odsluži u Srbiji.

Crnogorske vlasti ga, kako se navodi, traže zbog tri pokušaja ubistva, a ranije je u Beogradu u pritvoru saslušan i povodom sumnji Crne Gore da je u toj zemlji utajio porez.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...