fbpx
NaslovnicaCrna GoraViše od 37,5 hiljada poginulih u zemljotresu

Više od 37,5 hiljada poginulih u zemljotresu

Ankara, Damask, (MINA) – Broj poginulih u Turskoj i Siriji, sedam dana poslije razornog zemljotresa, porastao je na 37.357, saopštili su zvaničnici.

Agencija za upravljanje katastrofama u Turskoj objavila je da je poginulo 31.643 građana, prenose agencije.

Povrijeđeno je 80.278 ljudi, a iz regiona je u druge provincije evakuisano 158.165 osoba.

Šef Ujedinjenih nacija (UN) za hitnu humanitarnu pomoć Martin Grifits kazao je da se u Turskoj i Siriji bliži kraju akcija spasavanja preživjelih u zemljotresu iz ruševina.

“Sada je potrebno hitno preći na fazu pružanja skloništa, hrane, školovanja i psihosocijalne zaštite”, kazao je Grifits.

On je, tokom posjete Alepu na sjeveru Sirije, rekao da će UN poslati pomoć koja se kreće iz regiona koje drži vlada u Siriji u sjeverozapadni dio zemlje koji drže pobunjenici, a takođe je opustošen u zemljotresu.

U turskoj provinciji Hataj iz ruševina je spasena žena, 175 sati nakon što je Tursku i Siriju pogodio razorni zemljotres.

Naide Umaj spasio je tim u kojem su bili istanbulski vatrogasci i turski rudari, koji pomažu u potrazi i spasavanju, prenosi CNN.

Spasilački timovi i dalje pretražuju ruševine, iako su humanitarne agencije i vlasti saopštile da su šanse za pronalaženje preživjelih sve manje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije