fbpx
NaslovnicaCovid19Vakcinisane dvije trećine zaposlenih u javnoj upravi

Vakcinisane dvije trećine zaposlenih u javnoj upravi

Podgorica, (MINA) – U javnoj upravi je 67 odsto zaposlenih vakcinisano protiv kovida, a nadležni ne razmišljaju o uvođenju obavezne vakcinacije za zdravstvene radnike, poručila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Ona je u intervjuu Televiziji Vijesti kazala da nema prostora za opuštanje, iako je omikron soj slabiji od ranijih.

Borovinić Bojović je rekla da se nada da ćemo narednu godinu dočekati bez epidemije.

Upitana da prokomentariše to što je Vladin savjet za borbu protiv koronavirusa odbio zahtjev struke da se uvedu strože mjere i potpuno zatvore ugostiteljski objekti do 12. januara, ona je kazala da glasaju svi članovi Vlade i da svako gleda iz svog ugla, a njen je uvijek fokusiran na zdravlje.

“Ja od tog stava ne odustajem. Međutim, ovaj problem traje jako dugo i moramo prihvatiti i to da i druge Vlade u regionu i svijetu na sličan način donose mjere i odlučuju zajednički”, navela je Borovinić Bojović, prenosi portal Vijesti.

Na pitanje da li su povećali broj specijalista u bolnici u Baru, ona je odgovorila da su do sada pojačali interno i odeljenje ginekologije.

“Radimo na pojačanju ortopedije i neonatologije”, kazala je Borovinić Bojović.

Na pitanje da li je konačno utvrđen razlog smrti porodilje Ajle Hot, ona je odgovorila da očekuju da narednih dana bude završen izvještaj eksterne komisije.

Borovinić Bojović je rekla da se novac koji je putem donacija prikupilo nekadašnje Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti i dalje nalazi na računu Generalnog sekretarijata Vlade.

“On je na sigurnom i o njegovoj direktnoj namjeni, za šta će konkretno biti iskorišćen, Vlada još nije donijela odluku”, navela je Borovinić Bojović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije