fbpx
NaslovnicaCrna GoraUtvrđen predlog odluke o sastavu Odbora za izbornu reformu

Utvrđen predlog odluke o sastavu Odbora za izbornu reformu

Podgorica, (MINA) – Administrativni odbor danas je jednoglasno utvrdio predlog odluke o izboru predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, u kojem će biti po sedam članova iz parlamentarne većine i opozicije.

Za predsjednika Odbora predložen je poslanik Demokratskog fronta (DF) Strahinja Bulajić, a za zamjenika Predrag Sekulić iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Za članove Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu predloženi su Predrag Bulatović iz DF-a, Momo Koprivica i Danilo Šaranović iz Demokratske Crne Gore, Miloš Konatar iz Građanskog pokreta URA, Draginja Vuksanović Stanković iz Socijaldemokratske partije.

Poslanički klubovi za članove Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva predložili su Dragana Vukića iz Socijalističke narodne partije, Branku Bošnjak iz Pokreta za promjene, Daliborku Pejović i Jovanku Laličić iz DPS-a.

Za članove Odbora predloženi su i Boris Mugoša iz Socijaldemokrata, Kenana Strujić Harbić iz Bošnjačke stranke.

Klub poslanika DPS-a ustupio je jedno mjesto koje im pripada poslaniku sa izborne liste Albanska lista, Genciju Nimanbeguu.

Predsjednika, zamjenika predsjednika i članove Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, na predlog Administrativnog odbora, bira Skupština.

Najčitanije