fbpx
NaslovnicaCrna GoraUtvrđen Predlog o izmjenama Zakona o zvaničnoj statistici

Utvrđen Predlog o izmjenama Zakona o zvaničnoj statistici

Podgorica, (MINA) – Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Predlog o izmjenama Zakona o zvaničnoj statistici i sistemu zvanične statistike.

Kako je saopšteno iz Vladine službe za odnose sa javnošću, tim predlogom omogućava se korišćenje neophodnih podataka iz administrativnih izvora, uključujući i identifikatore i pravo integracije administrativnih izvora sa zvaničnom statistikom u cilju razvoja, proizvodnje i diseminacije zvanične statistike.

“Osim toga, rješava se i pitanje kolizije nacionalnog zakonodavstva prilikom korišćenja neophodnih podataka sa identifikatorima iz administrativnih izvora u statističke svrhe i usaglašavanje zakonske regulative sa međunarodnim standardima”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, usljed organizacionih i kadrovskih promjena u okviru državne uprave, donijeta je Odluka o imenovanju lica odgovornih za vršenje decentralizovanog i/ili indirektnog upravljanja pretpristupnim fondovima Evropske unije.

Na današnjoj sjednici Vlade, podržan je Predlog o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Kako je saopšteno, izmjene i dopune su predložene u ciju usaglašavanja sa odredbama Zakona o državnoj upravi i sa propisima o organizaciji i radu u organima državne uprave.

Taj predlog Skupštini su podnijeli poslanici Željko Aprcović, Marta Šćepanović, Mihailo Anđušić, Jovanka Laličić, Genci Nimanbegu, Ervin Ibrahimović, Boris Mugoša, Andrija Popović i Adrijan Vuksanović.

Vlada je podržala i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi koji je Skupštini podnijela ista grupa poslanika, a kojim se vrši usaglašavanje sa odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Donijeta je i Odluka o objavljivanju Sporazuma između vlada Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država u vezi sa Peace Corps programom u Crnoj Gori.

Najčitanije