fbpx
NaslovnicaCrna GoraUskoro početak radova na sistemu za prečišćavanje otpadnih voda

Uskoro početak radova na sistemu za prečišćavanje otpadnih voda

Podgorica,(MINA) – Postrojenje za prečišćavanje otapadnih voda sa pripadajućom kolektorskom mrežom u Podgorici trebalo bi da bude završeno za tri godine, a radovi na prvoj cjelini projekta počeće do kraja godine.

To je saopšteno na konferenciji za novinare povodom prezentacije aktivnosti na realizaciji projekta.

Zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović kazao da je pri kraju priprema tenderske, tehničke i druge dokumentacije i da će uskoro krenuti radovi na realizaciji projekta.

„Projekt se sastoji iz nekoliko cjelina, a najvažnija je prečišćivač otpadnih voda koji će se graditi iza Kombinata aluminijuma“, istakao je Vešović koji je i šef implementacione jedinice za sprovođenje projekta je.

Prema njegovim riječima, prečišćivač se sastoji od filtracije otpadnih voda, tretmana kanalizacionog mulja koji će ostati nakon filtriranja i njegove inseneracije (spaljivanja).

„Posebna cjelina u ovom projektu je izgradnja primarnog kolektora, čija će dužina biti pet kilometara u sklopu kojeg će se graditi novi pješački most, koji će omogućiti da se sa desne na lijevu obalu prebaci kolektor“ , rekao je Vešović.

Kako je naveo, primarna mreža će omogućiti da se poveže aktuelno postrojenje sa budućim postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda.

„Treća cjelina je izgradnja sekundarne mreže koja će se dominantno graditi na prigradskim mjesnim zajednicama“, kazao je Vešović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Viši sud

Katniću i Lazoviću pritvor do 30 dana

Podgorica, (MINA) - Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Goran Šćepanović odredio je...
ambasador

Kineski Tajvan