fbpx
NaslovnicaCrna GoraUpozorenje zbog najavljenog nevremena

Upozorenje zbog najavljenog nevremena

Podgorica, (MINA) – Direktorat za vanredne situacije pozvao je građane da sjutra aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji, jer se očekuju nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremenim pljuskovima sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vjetrom.

Iz Direktorata za vanredne situacije saopštili su da će zbog najavljene meteorološke situacije nadležni subjekti u sistemu zaštite i spašavanja podići nivo operativne spremnosti.

Oni su upozorili ostale subjekte da preduzmu neophodne mjere i radnje kako bi se izbjegla potencijalna šteta.

“Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, očekuju se jaka ciklonska aktivnost i nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, lokalno na udare olujnim južnim vjetrom”, kaže se u saopštenju.

Iz Direktorata su kazali da se u centralnim i južnim predjelima očekuje obilna količina kiše.

“Intenzivne padavine i obilna količina kiše očekuju se naročito u popodnevnim i večernjim satima, a potencijalno su moguće kratkotrajne olujno-grmljavinske vremenske nepogode”, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da su zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog-olujnog južnog vjetra, potencijalno moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima.

Najčitanije

skupština, Andrija Mandić, iseljenici, turska, državljanstvo, bedri gul muković

Pitanje državljanstva iseljenika pokrenuto u parlamentu

Podgorica, (MINA) - Pravna služba Skupšine radi na iznalaženju rješenja za ostvarivanje prava na...