fbpx
NaslovnicaCrna GoraUNCG traži momentalno puštanje Đikanović na slobodu

UNCG traži momentalno puštanje Đikanović na slobodu

Podgorica, (MINA) – Udruženje novinara Crne Gore (UNCG) oštro protestuje protiv hapšenja novinarke Anđele Đikanović i traži njeno momentalno puštanje na slobodu, dok se ne dokaže da li je iznijela neistinu.

Iz UNCG kazali su da je, ukoliko je Đikanović plasirala pogrešnu informaciju, već dovoljno kažnjena od svoje redakcije otkazom.

“Ako je govorila istinu, onda je sramota od njene redakcije da se tek tako ogradi i ostavi je na milost bezbožničkoj vlasti”, navodi se u reagovanju UNCG.

Prema njihovim riječima, režim ovim samo plaši novinare, koji nemaju mehanizam zaštite, niti istinsku solidarnost kolega, dok su udruženja koja bi mogla da pruže pravi otpor marginalizovana i od režima i od političkih partija.

“Ako bi se novinari hapsili zbog neistine, mali broj “novinara” i novinara u Crnoj Gori bi danas bio na slobodi”, navodi se u reagovanju.

Iz UNCG-a poručili su novinarima da je istina jedna i jedina, a da je “poslušnički manir put u ambis za cio narod”.

“Izvještavanje kolega iz Radio Televizije Crne Gore, Pobjede i nekih drugih medija, povodom napada na crnogorski narod kroz Zakon o slobodi vjeroispovijesti, biće najsramnija stranica 150 godina duge istorije novinarstva”, piše u reagovanju UNCG.

Iz UNCG upozorili su sve kolege da se ponašaju odgovorno u danima kada narod očekuje istinu, a ne propagandu.

“Još jednom molimo sve kolege da se saberu oko svog Udruženja, kako bi bili jači. Redakcije će vas štititi dok im je interes, a pustiće vas niz vodu čim “zagusti”, kao što je to danas učinio FOS media”, navodi se u reagovanju UNCG.

Najčitanije