fbpx
NaslovnicaCrna GoraUhapšene dvije osobe zbog krađe cigareta iz Luke Bar

Uhapšene dvije osobe zbog krađe cigareta iz Luke Bar

Podgorica, (MINA) – Službenici policije uhapsili su Barane M.P. (44) i D.D. (42) zbog krađe cigareta iz Luke Bar, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da je utvrđen identitet vlasnika teretnog vozila marke Volvo, koji je izvršio utovar cigareta iz skladišta firme Montenegro duvan comerc u Slobodnoj zoni Luke Bar.

„Uhapšeni su M.P. kao osnivač i izvršni direktor u kompaniji „Peročević“ zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krijumčarenje i D.D. zaposleni u Upravi prihoda i carina (UPC) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da će osumnjičeni biti privedeni uz krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

Iz policije su kazali da su im u utorak službenici Carinske ispostave prijavili da su na kapiji skladišta firme Montenegro duvan comerc, koje se nalazi u Slobodnoj zoni Luke Bar, nepoznate osobe oštetile carinsku plombu.

Kako su naveli, na lice mjesta izašle su policijske ekipe koje su pregledale skladište i utvrdile da nedostaje 11.349 paketa raznih vrsta cigareta, od kojih je 8.829 predmet krivičnog postupka Specijalnog državnog tužilaštva.

Iz policije su rekli da se preduzimaju dalje aktivnosti kako bi se na utvrdile sve okolnosti događaja i identifikovale sve osobe koje su učestvovale u tim nezakonitim radnjama.

„Naglašavamo da Uprava policije nije nadležna i ne obavlja obezbjeđenje skladišta u Slobodnoj zoni Luke Bar, kojom upravlja pomenuti operator”, kaže se u saopštenju.

Iz policije su naveli da sprovođenje mjera carinskog nadzora vrši UPC, a nadzor nad sprovođenjem Zakona o slobodnim zonama ministarstvo nadležno za poslove spoljne trgovine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije