fbpx
NaslovnicaCrna GoraUblažene pojedine mjere, zabrana izlaska svim danima od 23 sata

Ublažene pojedine mjere, zabrana izlaska svim danima od 23 sata

Podgorica, (MINA) – Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) ublažilo je pojedine privremene mjere, tako da će zabrana kretanja važiti od 23 sata svakog dana, a prodavnice kojima je omogućen rad biće otvorene od sedam do 22 sata.

Iz Vlade su kazali da su stanovnicima Tuzi ukinute posebne mjere dosadašnje zabrane, tako da za građane te opštine važe pravila kao i za građane svih ostalih crnogorskih opština.

Navodi se da građani Tuzi mogu putovati za Podgoricu jer se Podgorica, Tuzi i Danilovgrad tretiraju kao jedna cjelina.

„Analizirajući epidemiološku situaciju odlučeno je, na predlog Instituta za javno zdravlje, da zabrana kretanja koja je važila od 19 sati radnim danom, subotom od 13 sati, a nedjeljom od 11 sati do pet sati narednog dana, ubuduće važi od 23 sata svim danima“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, prodavnice robe široke potrošnje, kojima je do sada bio omogućen rad u skraćenom vremenu, ubuduće mogu biti otvorene od sedam do 22 sata radnim danima i subotom.

Iz Vlade su kazali da je data saglasnost na upražnjavanje individualnih sportskih i rekreativnih fizičkih aktivnosti na javnim površinama poput trčanja, džoginga, uz obavezno držanje distance i poštovanje svih ostalih mjera prevencije, a posebno fizičke distance.

NKT je upozorilo građane da opasnost nije prošla i da je neophodno da se striktno pridržavaju svih mjera koje su na snazi.

Na sjednici je usvojen je sedmični izvještaj Operativnog tima za upravljanje donacijama u kojem je navedeno da je za više od mjesec od otvaranja žiro računa NKT-a iz zemlje i inostranstva uplaćeno skoro osam miliona EUR.

„U trećem Izvještaju o stanju na računu i isplatama sa računa navodi se da je do 21. aprila na račun NKT-a uplaćeno 7.771.663 EUR i 75.971 USD, a da odlivi sa računa iznose 1.719.023 EUR“, navodi se u saopštenju.

Stanje na računu na današnji dan u devet sati je 6.052.640 EUR i 75.971 USD.

Na osnovu odluka NKT-a, novac je usmjeravan u skladu sa zahtjevima donatora, za hitnu nabavku higijenskih i prehrambenih paketa za ugroženo stanovništvo kao i za nabavku medicinske opreme na zahtjev Kriznog medicinskog štaba i Instituta za javno zdravlje.

Najčitanije

Cilj programskih linija dalji razvoj preduzeća i povećanje produktivnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede, koji je Vlada usvojila na sjednici...