fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Velikoj Britaniji nema državljana Crne Gore zaraženih koronavirusom

U Velikoj Britaniji nema državljana Crne Gore zaraženih koronavirusom

Podgorica, (MINA) – Ambasador Crne Gore u Velikoj Britaniji Borislav Banović saopštio je da prema dosadašnjim informacija nema saznanja da je neko od crnogorskih državljana u Velikoj Britaniji zaražen koronavirusom.

Banović je Televiziji Crne Gore kazao da u Velikoj Britaniji ima između 2,5 hiljada i tri hiljade crnogorskih građana i istakao da je u stalnoj komunikaciji sa udruženjem Crnogoraca u Velikoj Britaniji.

“Od četvrtka je primjetno da smo počeli da dobijamo upite o uslovima i mogućim ograničenjima putovanja. Iz dosadašnjih informacija nema saznanja da je neki crnogorski državljanin u Velikoj Britaniji zaražen koronavirusom”, naveo je on.

Banović je rekao da je primjetan oprez i smanjenje svih aktivnosti, ali nema panike.

Kako je dodao, vlasti u Velikoj Britaniji saopštile su da još neće obustaviti rad u školama i drugim institucijama, jer oni procjenjuju da će tek krajem aprila biti krizna situacija.

“Oni smatraju da za sada još može da se balansira oštrina predloženih mjera, da se održi balans ekonomije, a procjene su da će ekonomska šteta biti ogromna,” zaključio je Banović.

Najčitanije

Danas i sjutra međunarodna konferencija crnogorskih menadžera bezbjednosti

Podgorica, (MINA) – Međunarodna konferencija crnogorskih menadžera bezbjednosti, na kojoj će govoriti vodeći stručnjaci...