fbpx
NaslovnicaCrna GoraU trgovinskim objektima držanje socijalne distance

U trgovinskim objektima držanje socijalne distance


Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u trgovinskim objektima od danas stupa na snagu izmijenjeni režim rada – držanje socijalne distance.

Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti donijelo je u nedjelju niz privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa.

Novim mjerama između ostalog predviđeno je da u objektu bez obzira na njegovu površinu ne može biti više od 50 kupaca istovremeno.

Izuzetno za tržnice i pijace broj kupaca koji istovremeno mogu da budu u objektu ograničava do 100 potrošača.

Odgovorna lica u trgovinskim objektima obavezna su da obezbijede/označe rastojanje od najmanje dva metra između osoba koja se nalaze ispred prodajnih objekata, na kasama i sektorima u kojima se roba uslužuje od strane zaposlenih lica u prodajnom objektu;

Odgovorni su obavezni da u trgovinskim objektima za svoje zaposlene obezbijede primjenu mjera zaštite zdravlja propisanih od strane Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Predviđeno je da su odgovorna lica obavezna da na ulazu u prodajni objekat istaknu obavještenje o maksimalnom broju osoba koja se u tom objektu mogu istovremeno nalaziti i da organizuju sprovođenje ove mjere.

Najčitanije