fbpx
NaslovnicaCrna GoraU srijedu nevrijeme, moguće poplave

U srijedu nevrijeme, moguće poplave

Podgorica, (MINA) – Direktorat za vanredne situacije upozorio je da se sjutra u Crnoj Gori očekuju nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom, koje može izazvati bujične poplave, i apelovao na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenim meteorološkim prilikama.

Kako su kazali iz Direktorata, na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, sjutra se očekuju nestabilne vremenske prilike praćene kišom, povremenim pljuskovima sa grmljavinom i olujnim južnim i jugoistočnim vjetrom.

Na jugu, naročito na primorju i neposredno uz planinsko zaleđe, očekuje se kratkotrajno jača kiša.

„Zbog jače kiše koja se očekuje tokom srijede i očekivane količine vode, potencijalno su moguće bujične poplave, prvenstveno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presijecaju planinske kosine-doline“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će, zbog najavljene meteorološke situacije, Direktorat i ostali subjekti u sistemu zaštite i spašavanja podići nivo operativne spremnosti za reagovanje.

„Direktorat apeluje na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenim meteorološkim prilikama“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije