fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Pljevljima policija zasuta kamenicama

U Pljevljima policija zasuta kamenicama

Podgorica, (MINA) – U incidentu u Pljevljima, u kojem su okupljeni građani napali policiju, povrijeđena su dva službenika pljevaljskog Centra bezbjednosti, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su naveli, večeras je u Pljevljima došlo do incidenta u kojem su okupljeni građani napali policijske službenike i u njihovom pravcu bacali kamenice, staklene flaše i pirotehnička sredstva i tako ugrožavali živote službenika policije.

„U ulici Kralja Petra došlo je do okupljanja većeg broja građana suprotno naredbi Ministarstva zdravlja o zabrani javnih okupljanja“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su kazali da se nakon više upozorenja i naređenja službenika policije okupljena masa oglušila o naređenja i u pravcu policijskih službenika počela da baca kamenje, staklene flaše i pirotehnička sredstva.

„Policija je upotrijebila sredstvo prinude i suzavac i okupljeni građani se razilaze, dok je veliki broj okupljenih bio maskiran i mlađe životne dobi“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su u toku privođenje više osoba odgovornih za incidente, ali i dalje policijske mjere i radnje na identifikovanju i procesuiranju svih.

Najčitanije