fbpx
NaslovnicaCrna GoraU incidentu u Nikšiću povrijeđeno više službenika policije

U incidentu u Nikšiću povrijeđeno više službenika policije

Podgorica, (MINA) – U večerašnjem incidentu u Nikšiću, tokom kojeg su okupljeni zasuli policiju kamenicama i drugim predmetima, povrijeđeno je više policijskih službenika, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da je njihovom brzom intervencijom uspostavljen red i mir na nikšićkim ulicama.

foto: Uprava policije

„Večeras je u Nikšiću došlo do incidenta kada su okupljeni zasuli policiju kamenicama i drugim predmetima, gdje je i povrijeđeno više službenika. Njima se trenutno ukazuje ljekarska pomoć“, naveli su iz policije.

Kako su kazali, u toku je privođenje odgovornih osoba.

foto: Uprava policije

„Večeras su se građani, suprotno naredbama Ministarstva zdravlja donijetih u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, okupili ispred zgrade Centra bezbjednosti (CB) Nikšić kada su na grub način vrijeđali službnike Uprave policije pogrdnim nazivima i psovkama“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da se okupljena masa, koja je kršila veliki broj mjera i naredbi Ministarstva zdravlja, kretala dijelom kolovozne trake i trotoara i tako onemogućavala normalno odvijanje saobraćaja.

foto: Uprava policije

Građani, kako su kazali, nijesu postupali po upozorenjima i naređenjima policije da oslobode kolovoz.

„Masa, koju je po procjeni policije činilo oko 400 građana, je došla na kružni tok i blokirala saobraćaj. Policijski službenici su izdali više upozorenja i naređenja o koje se masa oglušila i odbila da se raziđe“, kaže se u saopštenju.

Nakon toga, kako se navodi, oni su kamenicama zasuli službenike Uprave policije.

„Policijski službenici su upotrijebili sredstva prinude – ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, a masa građana je i tada odbijala da se raziđe i počela i fizički da nasrće na policiju i dodatno da baca kamenice i druge predmete u pravcu službenika i službenih vozila“, rekli su iz policije.

Kako su naveli, aktivnostima službenika masa je razbijena na više grupa koje su se razbježale u više pravaca.

Tada je, kako su kazali iz policije, uhapšeni više osoba koja će biti procesuirana u skladu sa zakonom.

„Kontrolom jedne grupe osoba u gradskom parku pronađena je sjekira i nož – bodež dužine sječiva oko 15cm. U ulici Ivana Milutinovića grupa osoba je prevrtala kontenjere po ulicama i kolovozima i tako pričinila materijalnu štetu gradskom mobilijaru“, navodi se u saopštenju.

Najčitanije