fbpx
NaslovnicaCrna GoraU državnu kasu milion EUR od prekršajnih naloga

U državnu kasu milion EUR od prekršajnih naloga

Podgorica, (MINA) – Uprava policije je za 11 mjeseci ove godine prinudno naplatila 890 hiljada EUR neplaćenih prekršajnih naloga, saopštio je načelnik Odsjeka za sprovođenje postupka prinudne naplate Dragan Stevanović i dodao da očekuje da će taj iznos do kraja godine premašiti million.

On je naveo da je Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Uprave policije u aprilu, u okviru Sektora policije opšte nadležnosti, sistematizovana je nova organizaciona jedinica Odsjek za sprovođenje postupka prinudne naplate.

Zadatak Odsjeka je, kako je pojasnio Stevanović, donošenja naredbi prinudne naplate za neplaćene prekršajne naloge koje izdaju službenici policije.

Stevanović je podsjetio da je u prethodnom periodu ovaj posao bio povjeren organizacionoj jedinici koja funkcioniše u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova i dodao da je prezimanjem nadležanosti zatečen veliki broj predmeta koji su bili u zastari, ili neposredno pred zastaru.

„Za relativno kratko vrijeme, od maja do novembra, učinjen je veliki iskorak u pravcu rješevanja nagomilanih prekršajnih naloga koji su čekali na donošenje naredbe za prinudnu naplatu. Službenici su bili maksimalno angažovani i taj timski rad je dao rezultate“, rekao je Stevanović agenciji MINA.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...