fbpx
NaslovnicaCrna GoraTrinaestojulska nagrada otišla u prave ruke

Trinaestojulska nagrada otišla u prave ruke

Podgorica, (MINA) – Trinaestojulska nagrada otišla je u prave ruke, ocijenio je humanista Hajriz Brčvak, navodeći da je to priznanje ove godine i trebalo da bude dodijeljeno onima koji su bili na prvoj liniji borbe protiv COVID-a 19.

Brčvak je agenciji MINA kazao da je sa više strana bio upitan da pošalje uvjerenje o državljanstvu, kako bi ga nominovali za Trinaestojulsku nagradu i kako bi ta nominacija bila potpuna.

To je, kako je kazao, odbio iz dva razloga.

„Prvi razlog je taj što sam ove godine dobio dovoljno nagrada, kako od institucija, tako i od vas dragi građani. Te divne poruke i molitve upućene meni i mojoj porodici, zatim stisci ruku i osmjesi zahvalnosti, koji se ne mogu kupiti i platiti, su mi jedna od najvećih nagrada“, rekao je Brčvak.

Kako je naveo, drugi razlog za to što je odbio nominaciju je što smatra da je ovogodišnja nagrada i trebalo da ode u ruke nekog ko je na prvoj liniji borbe protiv COVID-a 19 i ko je rizikovao svoje i zdravlje familije da bi svim građanima danas bilo bolje.

„A to nijesam bio ja, to su bili medicinski radnici, policija, vatrogasci, radnici zaposleni u komunalnim preduzećima, apotekama, marketima i mnogi drugi“, dodao je Brčvak.

On je čestitao ovogodišnjim dobitnicima tog priznanja – Institutu za javno zdravlje Crne Gore, doktoru Ranku Lazoviću i profesoru Živku Andrijaševiću na zasluženoj nagradi.

Brčvak je poručio građanima da je pred nama novi izazov, odnosno novi talas koronavirusa. „Molim vas da se opet ujedinimo i zajednički porazimo ovog nevidljivog neprijatelja. Svi skupa u nove pobjede“.

Godišnja Trinaestojulska nagrada dodjeljuje se građaninu ili državljaninu Crne Gore, grupi osoba ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore, za rezultate od izuzetnog značaja za državu, u oblastima kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, sporta, prirodnih i društvenih nauka, privrede, ekologije.

Najčitanije