fbpx
NaslovnicaCrna GoraTraže od Stankovića da reaguje povodom afere Atlas

Traže od Stankovića da reaguje povodom afere Atlas

Podgorica, (MINA) – Demokratska Crna Gora podnijela je prijavu protiv odgovornih osoba u aferi Atlas, i zatražila od vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića da preduzme mjere krivično-pravne odgovornosti u tom slučaju.

Šef pravnog tima Demokrata, Neven Gošović, naveo je u pismu Stankoviću da je predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević, u više navrata javno saopštio da je u dužem vremenskom periodu davao ogromna novčana sredstva Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

„Pri čemu su se, u okviru tako datih sredstava, nalazila i sredstva za koja je izvršena konverzija u Atlas banci, a da u tom postupku od strane nadležnih organa nijesu preduzimane mjere u cilju utvrđivanja da li se radi o novcu pribavljenom kriminalnom djelatnošću“, navodi se u pismu.

Gošović je podsjetio da je 11. januara u medijima objavljen snimak dodjele novčanih sredstava Slavoljubu Stijepoviću, bivšem gradonačelniku Glavnog grada Podgorica, a za potrebe predizbornih aktivnosti DPS-a.

„Riječ je o snimku za koji Knežević tvrdi da je na snimku on, da je riječ o njegovoj kući, da se u koverti koju je predao Stijepoviću nalazilo 97,5 hiljada EUR, o čemu se prethodno dogovorio sa Milom Đukanovićem“, naveo je Gošović.

Kako je kazao, 12. januara Knežević saopštava da je, po dogovoru sa Đukanovićem, za potrebe DPS-a izdvojio ne 100 hiljada, već 200 hiljada EUR, „i to, kako se naslućuje, samo u tom izbornom procesu, pri tom je navedeno lice, po sopstvenoj tvrdnji, finansijer DPS-a punih 25 godina“.

Prema riječima Gošovića, evidentno je da prijem tog novca DPS nije iskazao u svojim finansijskim izvještajima, niti u prilozima datim toj partiji za izbornu kampanju.

On je podsjetio da se, povodom tih dešavanja koja su izazvala ogromnu pažnju javnosti, Državno tužilaštvo nije oglasilo ni u kom vidu.

„Protivpravno, organizovano i unaprijed dogovoreno, navedeno postupanje lica iz vrha DPS-a, sa veoma štetnim posljedicama po društvo u cjelini, obavezivalo nas je da od Vas tražimo da sprovedete potrebne radnje i po potrebi pribavite dodatna obavještenja, i na osnovu ukupno utvrđenog činjeničnog stanja preduzmete mjere krivično-pravne odgovornosti protiv odgovornih lica“, naveo je Gošović.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...