fbpx
NaslovnicaCrna GoraTestirani crnogorski vaterpolisti

Testirani crnogorski vaterpolisti

Podgorica, (MINA) – Profesori nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje realizovali su antropometrijsko mjerenje seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore, saopšteno je iz te univerzitetske jedinice.

Saopšteno je da je testirano 20 najboljih igrača koje je okupio selektor Vladimir Gojković sa pomoćnicima.

Bronzani sa Evropskog prvenstva u Budimpešti počeli su sa pripremama i treninzima na bazenu Instituta dr Simo Milošević u Igalu.

“Mjerenja su realizovana sa najsavremenijom opremom za detekciju potkožnog masnog tkiva, mišićnog tkiva, hidriranosti organizma i metabolizma koji se odnosi na količinu proteina i minerala u tijelu kao i bazalni metabolizam i kompletnu segmentnu analizu tijela”, piše u saopštenju.

Realizovali su ih profesori Duško Bjelica i Stevo Popović sa saradnicima Jovanom Gardaševićem i Ivanom Vasiljevićem, kao i inženjerom Miodragom Zarubicom.

Bjelica, koji se zahvalio stručnom štabu i selektoru vaterpolo reprezentacije Vladimiru Gojkoviću na ukazanom povjerenju, kazao je da mjerenje inovativnom bioelektričnom impedansom predstavlja esencijalne parametre svakog trenažnog ciklusa zbog racionalnijeg i efikasnijeg razvoja energetskih kapaciteta.

“Antropometrijska mjerenja naših reprezentativaca su realizovana i pred sam odlazak na Evropsko prvenstvo u Budimpešti”,rekao je Bjelica.

Navodi se da su profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje sa selektorom Gojkovićem dogovorili novo testinje nakon sprovedenog trenažnog procesa.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...