fbpx
NaslovnicaCrna GoraTerzić povukao kandidaturu za ministra

Terzić povukao kandidaturu za ministra

Podgorica, (MINA) – Advokat Nikola Terzić, kojeg je mandatar Zdravko Krivokapić predložio za ministra unutrašnjih poslova, povukao je kandidaturu.

Terzić je na Twitter nalogu zahvalio na povjerenju mandataru Krivokapiću navodeći da je riječ o “pravičnom i poštenom čovjeku koji je potreban Crnoj Gori”.

“Krivokapić je u pravu. Ja jesam bio nestranački kandidat, kao takav prihvatio sam se ove najteže odgovornosti, upravo vjerujući da će svi pobjednici na izborima razumijeti koiliki sam ja teret prihvatio na svoja leđa, i uzdržati se od bilo kakvih komentara u korist Crne Gore i demokratskih promjena”, rekao je Terzić.

On je kazao da je taj teret mogao nositi sam i jedino ako ima razumijevanje od svih koji su sa njim na istoj strani.

Terzić je naveo da je umjesto toga doživio udarac na integritet njega kao osobe.

Prema njegovim riječima, isticano je da je predstavnik medijskih tajkuna i finasnijskih oligarha.

“Javnost mora da zna da ja u životu nijesam ni upoznao većinu ljudi, koji određeni predstavnici nove većine pominju, a ove koje poznajem, poznajem toliko da nemamo razmijenjene ni brojeve telefona”, kazao je Terzić.

On je rekao da ne želi da njegovo postavljanje na mjesto ministra baci bilo kakvu sjenku na taj istorijski proces.

“Ne želim da umanjim šansu ostalim sjajnim kandidatima za ministre, za podršku koju zaslužuju. Istine radi, zbog eventualnih nedoumica, želim da vas obavijestim da moja porodica i ja od bivše vlasti nijesmo trpjeli bilo kakve skrivene ili neskrivene pritiske, jer za njih treba da postoji osnov”, naveo je Terzić.

On je poručio da ostavlja više vremena za pripremu novom kandidatu, nego što je on do sada imao.

Najčitanije