fbpx
NaslovnicaCrna GoraSuočavanje sa prošlošću osnov za demokratsku budućnost

Suočavanje sa prošlošću osnov za demokratsku budućnost

Podgorica, (MINA) – Crnogorsko društvo treba da se suočava sa prošlošću ne da bi ispunjavalo obaveze iz evropske agende, već da bi stvaralo zdrav osnov za demokratsku budućnost, poručeno je na treningu koji je organizovao Centar za građansko obrazovanje (CGO).

Istoričar Miloš Vukanović, na treningu „Tranziciona pravda – nacionalno i regionalno iskustvo”, kazao je da je često potcijenjen značaj procesa suočavanja sa prošlošću.

Na treningu koji je organizovan uz podršku Kanadske ambasade poručeno je da crnogorsko društvo treba da se suočava sa prošlošću ne da bi ispunjavalo obaveze iz evropske agende, već da bi stvaralo zdrav osnov za demokratsku i na vladavini prava zasnovanoj budućnosti.

Vukanović je naveo da adekvatno procesuiranje ratnih zločina, reparacije i izgradnja kulture sjećanja nijesu samo obaveze koje Crna Gora i njeno društvo moraju da ispune zbog međunarodnih partnera, već i osnov za opšti društveni napredak.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Podrška za unapređenje privrednog ribolova na Skadarskom jezeru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pozvalo je zainteresovane da se do...