fbpx
NaslovnicaCrna GoraStoltenberg pozdravio slanje crnogorskih vojnika u Irak

Stoltenberg pozdravio slanje crnogorskih vojnika u Irak

Podgorica, (MINA) – Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg pozdravio je odluku o upućivanju dva crnogorska vojnika u NATO misije u Iraku.

Savjet za odbranu i bezbjednost predložio je angažovanje do dva pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) koji bi obavljali štabne poslove u misiji.

Stoltenberg je na konferenciji za novinare sa crnogorksim predsjednikom Milom Đukanovićem u Briselu, kazao je da podzdravlja odluku Crne Gore da doprinese NATO misiji u Iraku jer je jako važna.

“Njena svrha je da obuči iračke snage, da im pomnogne da se modernizuju i da se ojačaju njihove sposobnosti i kapaciteti. Da se pobrinemo da nikada Islamska država ne može da se vrati i postane stvarna opasnost za Irak, ali i za NATO saveznike”, istakao je Stoltenberg.

Kako je rekao, NATO čvrsto vjeruje da je obučavanje lokalnih snaga i omogućavanje da budu budu stabilne najbolji su način u borbi protiv terorizma.

“Zato pomažemo i obučavamo u Avganistanu i u Iraku. I pozdravljam dopinos Crne Gore našoj misiji u Iraku”, zaključio je Stoltenberg.

Najčitanije

Futsal reprezentacija na turniru u Novigradu

Podgorica, (MINA) - Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore naredne sedmice učestvovaće na turniru u...