fbpx
NaslovnicaCrna GoraSSICG donirao novac za opremanje Instituta za bolesti djece

SSICG donirao novac za opremanje Instituta za bolesti djece

Podgorica, (MINA) – Prostorije Instituta za bolesti djece opremljene su zahvaljujući donaciji Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori (SSICG) koji će, kako su najavili, nastaviti da podržava projekte za najmlađe i unapređenje njihove zdravstvene zaštite.

Donacijom u iznosu od 11 hiljada EUR opremljene su prostorije sa četiri hidraulična bolnička kreveta sa stolovima, dva pregledna stola i nabavljeni instrumenti hirurške opreme za potrebe Instituta za bolesti djece.

Predsjednik SSICG, Kristof Šoen, kazao je da je Savjet svoje društveno odgovorne aktivnosti usmjerio ka najmlađima, posebno prema onima koji su u potrebi zdravstvene zaštite.

“Rad za djecu i sa djecom uvijek oplemenjuje i daje dodatan motiv za naš dalji društveni angažman. Ponosni smo što smo, kroz nabavku novih kreveta, doprinijeli poboljšanju uslova za boravak u bolnici najmlađim pacijentima i njihovim roditeljima”, rekao je Šoen.

On je poručio da će SSICG nastaviti da podržava projekte usmjerene na najmlađe i unapređenje njihove zdravstvene zaštite, a članovi Savjeta će u okviru svojih kompanija nastaviti da podržavaju razvoj zajednice.

“Čini mi posebno zadovoljstvo što sam danas sa direktorom Instituta za bolesti djece, Sašom Radovićem, obišao prostorije na odjeljenju Instituta koje su opremljene novcem iz donacije SSICG”, naveo je Šoen.

On je podsjetio da je Savjet i prošle godine, povodom jubileja deset godina SSICG, donirao novac za nabavku hiruške opreme.

“Ono što posebno raduje jeste entuzijazam menadžmenta i osoblja Instituta na čelu sa Radovićem, a kroz uspostavljeno partnerstvo pratimo razvoj i napredak Instituta iz godine u godinu”, dodao je Šoen.

Radović je kazao da su ovakvi potezi SSICG, njihova nesebičnost i razumijevanje za sve ideje predstavnika Instituta dobar putokaz za to šta mogu i treba da rade društveno odgovorne kompanije.

“Našu ideju da renoviramo dvije sobe na Odjeljenju dječje hirurgije Savjet je prepoznao i brzo reagovao, tako da smo jako srećni zbog njihove podrške i vremena koje posvećuju Institutu”, rekao je Radović.

On je zahvalio SSICG na donaciji.

“Naravno da su medicinski rezultati nesto što je naša mjera, ali ovakva pažnja pokazuje da nijeste sami i da je kolektiv Instituta, i ljekari i medicinsko osoblje, prepoznat i da se cijeni”, zaključio je Radović.

Najčitanije