fbpx
NaslovnicaCrna GoraSprovodiće ambiciozne, ali realne razvojne politike

Sprovodiće ambiciozne, ali realne razvojne politike

Podgorica, (MINA) – Vlada će nastaviti intenzivno da sprovodi ambiciozne, ali realne razvojne politike, a sjever države biće mjesto gdje će mladi imati sigurnost, naveo je premijer Duško Marković u pismu Fondaciji „Gusinje“.

Kako je saopšteno iz Vladine službe za odnose sa javnošću, Marković je pozdravio opredjeljenje Fondacije “Gusinje”, koja je u subotu organizovala donatorsko veče, za njegovanje neraskidive veze matice Crne Gore i dijaspore i zahvalio nauspješnom i srdačnom sastanku i prijemu tokom posjete Njujorku u septembru.

„Pažljivo sam vas slušao i čuo ono što su najvažnije potrebe vas i vaših porodica u krajevima iz kojih potičete. Kao što znate, neka od obećanja koje sam tom prilikom dao, već su ispunjena“, navodi se u pismu.

Marković je rekao da vjeruje da su predstavnici dijaspore tim dodatno podstaknuti da podržavaju razvoj svog zavičaja i zemlje.

„Ali, znajte da su ti napori zajednički. Mnogo se vrijedno radi u Crnoj Gori. Ona danas nije ista Crna Gora iz koje ste otišli. Ona je evropska I evroatlantska i kao uvijek dom za sve koji su njeni građani“, piše u pismu premijera.

Postignuti rezultati, smatra on, daju pravo za optimizam i samouvjerenost.

„Sjever Crne Gore će sve više biti mjesto gdje će naši ljudi, posebno mladi, imati sigurnost za sebe i svoje porodice“, poručio je Marković.

On je naglasio da je važna svaka podrška koju iskazuju prema Crnoj Gori.

„Sa druge strane, znam i koliko je dragocjena pažnja matice prema vama koji ste daleko, a svakog dana živite Crnu Goru“, navodi se u pismu premijera.

Kako je saopšteno, Marković je poželio uspjeh u ostvarenju zajedničkih ciljeva i čestitao predstojeće praznike.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...