fbpx
NaslovnicaCrna GoraSpasojević više nije načelnik Istražnog zatvora

Spasojević više nije načelnik Istražnog zatvora

Podgorica, (MINA) – Načelnik Istražnog zatvora u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) Predrag Spasojević smijenjen je sa te funkcije, nakon što je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

Iz Vlade su portalu Radio Televizije Crne Gore kazali da će Spasojević, u toku disciplinskog postupka, biti prebačen na drugo radno mjesto.

Novi načelnik Istražnog zatvora biće Vlado Šćepanović.

Prethodno je Spasojević, gostujući na TV A plus, kazao da vrlo brzo očekuje predsjednika Crne Gore i lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića “kod njega” i da će mu “spremiti ćeliju po svim standardima”.

Povodom te izjave, reagovali su iz DPS-a i kabineta predsjednika države, ističući da je Spasojević na krajnje neprimjeren način nasrnuo na predsjednika Crne Gore, kao najvišu državnu instituciju, kao i da se mora pokrenuti odgovarajući postupak pred državnim organima.

Menadžmet UIKS-a ogradio se od njegovih izjava, “posebno onih koje sadrže bilo koji politički segment, a koje nijesu spojive sa poslovima i radnim zadacima državnog službenika i namještenika UIKS-a”.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...