fbpx
NaslovnicaCrna GoraSpajić i Milatović: O pokretu narednih dana

Spajić i Milatović: O pokretu narednih dana

Podgorica, (MINA) – Građani Crne Gore od svih donosilaca odluka očekuju da budu mnogo više odgovorni prema njima, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i naveo da će premijer Zdravko Krivokapić sam odlučiti da li će biti dio pokreta čije osnivanje je najavljeno.

Milatović i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, nakon što su u subotu najavili osnivanje pokreta, danas nijesu saopštili više detalja o tom planu.

Milatović je novinarima u Dubaiju kazao da je iza njih istorijski period i da im je bilo zadovoljstvo i čast što su bili ministri u Vladi Krivokapića.

On je naveo da su sva dešavanja prethodnih dana za njih bila iznenađujuća, prenosi Portal RTCG.

Prema riječima Milatovića, važno je sačuvati kontinuitet istorijske pobjede od 30. avgusta 2020. godine.

“Naš Tvit od juče je bio u tom pravcu. Crna Gora ne može više da čeka, Crna Gora je zemlja u kojoj građani hoće reforme, u kojoj su građani već vidjeli da mogu da imaju veće plate i očekuju od svih donosilaca odluka da budu puno više odgovorni prema njima nego što je to bilo u prošlosti”, kazao je Milatović.

Kako je naveo, ostaje gorak utisak i bol, da je čovjek koji je učestvovao u pobjedi od 30. avgusta bio upravo taj koji je srušio Vladu.

“Vrijeme je majstorsko rešeto i na kraju će pokazati sve”, poručio je Milatović.

On je, odgovarajući na pitanje novinara da li će Krivokapić biti u pokretu čije osnivanje su najavili, kazao da je Krivokapić pobjednik i da će kao takav ostati upamćen u crnogorskoj istoriji, kao čovjek koji je bio nosilac pobjedničke liste, koju je podržalo 34 odsto građana.

“Hoće li profesor Krivokapić i kako će nastaviti svoj politički život, to će on sam odlučiti. U svakom slučaju treba uvijek reći da je on pokretač, ostavimo profesoru da odluči”, naveo je Milatović.

Spajić je kazao da za sada nemaju nove informacije i da nijesu radili na detaljima o osnivanju pokreta.

Sve će, kako je naveo, objasniti narednih dana.

“Treba nam neko vrijeme da razmislimo, reflektujemo stvari i vidimo šta je za državu najbolje i kako mi privatni i profesionalni život da usmjerimo. Nema potreba za bilo kakvom žurbom, kao što smo rekli, kada se vratimo sve će biti na svom mjestu”, poručio je Spajić.

Milatović je kazao da odluku o sticanju državljanstva vidi kao odluku koja brani osnovna ljudska prava, a to je pravo na državljanstvo onim ljudima koji žive, plaćaju porez i svoju sudbinu su povezali sa Crnom Gorom.

On je rekao da je Vlada u mandatu dok se ne izabere nova.

Milatović je kazao da Vlada funkcioniše u redovnom obimu, da se donose odluke.

Kako je dodao, Vlada je kolektivni organ i odluke se donose većinom.

“I ova odluka, koja se ticala dodjele državljanstva, to je bila samo promjena odluke koja već postoji i to je samo poboljšanje uslova za sve one ljude koji već više od deceniju žive u Crnoj Gori da postanu i oni građani prvog reda, konačno”, naveo je Milatović.

On je ocijenio da je sve što je uradila Vlada u prethodnih godinu i nešto, urađeno u pravcu odbrane osnovnih ljudskih prava.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije