fbpx
NaslovnicaCrna GoraSolidarnost i zdrav razum saveznici u borbi protiv koronavirusa

Solidarnost i zdrav razum saveznici u borbi protiv koronavirusa

Podgorica, (MINA) – Manje razvijene zemlje u neravnopravnom su položaju prilikom globalne raspodjele vakcina i solidarnost i zdrav razum moraju biti saveznici u borbi protiv koronavirusa, poručeno je na sastanku ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i ambasadora Slovenije u Crnoj Gori Gregora Preskera.

Kako je saopšteno iz Ministartva zdravlja, na sastanku Borovinić Bojović i Preskera ocijenjeno je da su udruživanje snaga, razmjena iskustava i međusobno razumijevanje susjedskih zemalja ključ rješavanja svih izazova, a posebno javnozdravstvene krize koju je izazvala pandemija COVID-a 19.

„Takođe je konstatovan težak i neravnopravan položaj manje razvijenih zemalja prilikom globalne raspodjele vakcina protiv koronavirusa, ali i izražena nada da će solidarnost i zdrav razum biti saveznici u ovoj borbi, jer je virus pokazao da ne poznaje granice, vjere ni nacije, te da niko nije siguran dok nismo sigurni svi“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da su Borovinić Bojović i Presker razmijenili iskustva dvije zemlje u borbi protiv koronavirusa.

Posebno je, kako se navodi, potenciran značaj zajedničkih napora svih segmenata društva koji mogu da doprinesu zaustavljanju pandemije.

Presker je, kako je saopšteno, pohvalio način na koji crnogoski zdravstveni sistem i zdravstvene vlasti nose borbu protiv virusa u vremenu kada mnogo jači i razvijeniji sistemi teško odolijevaju pritiscima pandemijskog talasa.

„Borovinić Bojović i Presker podsjetili su na značajne projekte koje dvije zemlje imaju u oblasti zdravstva i posebno potencirali nastavak ulaganja u njihov dalji razvoj koji bi, kako su istakli, rezultirao prosperitetom i napretkom za građane i servise zdravstvene zaštite u njima“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

EK: Izabrati predsjednika Vrhovnog suda

Podgorica, (MINA) – Izbor predsjednika Vrhovnog suda i napredak u izradi izmjena Zakona o...