fbpx
NaslovnicaCrna GoraSNP: Krivokapić koči evropski put Crne Gore

SNP: Krivokapić koči evropski put Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić koči evropski put Crne Gore, ocijenili su iz Socijalističke narodne partije (SNP), navodeći da premijer treba da podnese ostavku jer je postao kamen o vratu države.

Kako je saopšteno iz SNP-a, evropski zvaničnik Miroslav Lajčak rekavši da postojeća Vlada nema većinu i da to treba da se rješava, potvrdio je ono što već dugo znaju svi.

“Postavljamo jednostavno pitanje: do kada će Zdravko Krivokapić da se oglušuje o zahtjeve kako domaće, tako sada i međunarodne javnosti, i da uzurpira mjesto predsjednika Vlade?”, upitao je SNP.

Oni su naveli da se u svim normalnim demokratskim državama nikada ne bi moglo desiti da na čelu izvršne vlasti bude čovjek koji uživa podršku svega nekoliko poslanika i da se “tvrdoglavo drži fotelje kao da će biti smak svijeta ukoliko se odvoji od iste”.

“Ne samo što ovakvim svojim ponašanjem Krovokapić pravi štetu na unutrašnjem planu, nego, sada je to evidentno, koči i evropski put Crne Gore”, ocijenili su u SNP-u.

SNP podsjeća da su bili “pionir procesa evropskih integracija” i da su učestvovali u svim fazama pristupanja Evropskoj uniji (EU) kroz učešće u zajedničkim tijelima i forumima Crne Gore i EU.

“Zato izražavamo bojazan da Crna Gora ne samo da neće nastaviti proces pristupanja što je brže i kvalitetnije moguće, nego da će naš put u EU biti trajno zaustavljen”, smatraju u SNP-u.

SNP poziva Krivokapića da objektivno i realno sagleda stanje u Crnoj Gori i da učini ono što je neophodno kako bi državi krenulo i na unutrašnjem i na međunarodnom planu.

“Nije toliko teško shvatiti da ste postali kamen o vratu Crnoj Gori, pa shodno tome učinite ono što je već davno trebalo – konačno podnesite ostavku i relaksirajte građane”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije