fbpx
NaslovnicaCrna GoraSNP će uskratiti podršku Careviću

SNP će uskratiti podršku Careviću

Podgorica, (MINA) – Klub odbornika Socijalističke narodne partije (SNP) Budva uskratiće podršku predsjedniku opštine Marku Careviću i podržaće novog kandidata Demokratskog fronta (DF) za tu funkciju.

To je jednoglasna odluka budvanskog odbora SNP-a donijeta na elektronskoj sjednici.

Navodi se da SNP već duže vrijeme poziva na dijalog, kako bi оpštinu Budva izvukli iz VD stanja u kojem se trenutno nalazi.

“Nažalost, nismo naišli na razumijevanje Carevića, što smatramo neodgovornim i bahatim ponašanjem trenutnog predsjednika opštine”, kaže se u saopštenju.

Ističe se da aktuelni predsjednik opštine mijenja izbornu volju građana „tjerajući” iz vlasti SNP kao dokazanog borca za pravdu i najčvršćeg protivnika Demokratske partije socijalista svih ovih decenija.

“Naše je mišljenje da ovo nije stav cjelokupne koalicije DF-a, već stav pojedinaca i to onih ljudi koji su napravili ogromno bogatstvo u vrijeme OKG DPS-a”, navodi se u saopštenju.

Ocjenjuje se da dodatnoj kulminaciji odnosa na političkoj sceni u Budvi doprinosi Carević s planom otimanja imovine od Grbljana.

“Po oprobanom scenariju s Krimovice, kada je izgradio nelegalne objekte uzurpirajući tako pola miliona kvadratnih metara državne imovine, sada želi oteti zemlju fizičkim licima potencirajući na temi izgradnje sportskih igrališta”, kaže se u reagovanju.

Kako se navodi, osoba koja je uzurpirala pola miliona kvadratnih metara državnog zemljišta sada želi da otme preko nekoliko stotina hiljada kvadratnih metara privatnog zemljišta, misleći da će se na taj način iskupiti, odnosno kompenzovati otetu zemlju na Krimovici.

“Zalažemo se da se vlasnicima da viša naknada za korišćenje njihove svojine, imajući u vidu nisku dosadašnju naknadu u odnosu na vrijednost imovine, a koja jedva može da pokrije sve obaveze koje ima NVO „Jaz-Mrčevo polje”, kaže se u saopštenju.

SNP, kako se navodi, pretpostavlja da je Carević emotivno vezan za Jaz gdje je donirao kamen za tamponiranje platoa i zauzvrat tražio da bude privilegovan izvođač radova na projektima opštine.

“U vladavini OKG DPS-a poslije je zahtijevao od sadašnje vlasti da mu se ta donacija plati 2,5 miliona EUR od opštine Budva”, kaže se u saopštenju budvanskog odbora SNP-a.

Ta partija ističe da se zalaže da se zemlja vrati Rafailovićima, Luketićima, Dapčevićima, Rajkovićima i ostalima kojima je otuđena svojina na nelegalan način u opštini Budva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije