fbpx
NaslovnicaCrna GoraSmijenjen Vladimir Jokić

Smijenjen Vladimir Jokić

Podgorica, (MINA) – Nova odbornička većina u Skupštini opštine (SO) Kotor smijenila je Vladimira Jokića s funkcije predsjednika Opštine.

Sjednici lokalnog parlamenta, kako je to ranije i najavio, nije prisustvovao Jokić, koji je kazao da je ona zakazana protivno zakonu.

Jokić je smijenjen glasovima odbornika DPS-a, Socijaldemokrata (SD), Liberalne partije (LP), Hrvatske građanske inicijative (HGI) i bivše odbornice SDP-a Brune Lončarević.

Odbornik DPS-a Željko Aprcović rekao je uoči glasanja da su i ranije govorili da će biti konstruktivna opozicija, da će davati konstruktivne sugestije.

“Mi smo i tada ustvrdili da su oni kratkog roka. Mi smo prije prošli izbora bili vlast sa SDP-om, oni su poslije bili sa njima, ali sada su uvidjeli da nijesu dobro procijenili što je dobro”, rekao je Aprcović.

On je rekao da u Kotoru nema političke korupcije, prenosi portal RTCG.

“To je želja nas da u narednih mjeseci probamo da ispravimo anomalije, a vrlo brzo ćemo doći na vagu”, kazao je Aprcović.

On je naglasio da su trebali i ranije da smijene Jokića.

“Imamo blokadu grada, dosta je bilo Fejsbuka, red je da radi malo ovaj grad. Zar se demokratija brani na ulici”, rekao je Aprcović, ocjenjujući da Kotor nije zaslužio ovakvu vlast i toliko podmetanja i spinova.

On je saopštio da na Jokićevoj konferenciji koja je jutros održana “nije bilo ni deset odbornika”.

“Da su došli ovdje, vidjeli bi kolika je podrška Jokiču. Ovo nije ništa nezakonito. Ako neko kaže da se radi o političkoj korupciji, nije normalan”, kaže Aprcović.

Odbornica Bruna Lončarević kazala je da su je “neka zla natjerala da promijeni mišljenje”.

“Zamislite zapečatili su nam ulaz u Skupštinu”, kazala je Lončarević, navodeći kako je prinudna uprava, koju je tražila vlast, odgovarala samo Jokiću.

“Jer on ostaje predsjednik i dalje i svi rade ono što im on kaže i primaju plate. Nas bi poslali kući i rekli da smo nesposobni. E nijesmo gospodo, itekako nas ima, 17. Mi smo ovdje da izaberemo nekog ko će da radi”, rekla je Lončarević.

Odbornik Liberalne partije (LP) Vido Drašković rekao je da je sve ono što se danas dešava “epilog odnosa u vladajućoj koaliciji”.

“Predsjednik opštine je odnosom prema partnerima izgradio takvo povjerenje, evo vidimo kako. Sve je radio samovoljno”, istakao je Drašković.

Ljiljana Velić iz HGI kazala je da je pred novom većinom kratak period, ali da će uspjeti da isprave sve što je uradila prethodna gradska uprava.

Jokić je u nedjelju uputio otvoreno pismo premijeru Dušku Markoviću u kome ga je optužio da je prekršio zakon jer nije raspustio Skupštinu opštine.

Jokić je najavio da će se zbog toga obratiti i sudovima.

Najčitanije