fbpx
NaslovnicaCrna GoraSkupština razriješila dužnosti Leposavića

Skupština razriješila dužnosti Leposavića

Podgorica, (MINA) – Poslanici crnogorskog parlamenta podržali su većinom glasova inicijativu premijera Zdravka Krivokapića za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Za smjenu Leposavića glasala su 43 poslanika, 27 je bilo protiv, a deset poslanika uzdržano.

Nakon takve odluke Skupštine, Demokratski front (DF) najavio je bojkot parlamenta.

„Pozivam sve koji su 30. avgusta dobili glasove građana da se oslobodimo Demokratske partije socijalista i da sa njima ne gradimo dalje Crnu Goru, da se u najkraćem roku skupimo i donesemo odluku šta ćemo dalje. Do tada mi nećemo ulaziti više u plenum“, kazao je poslanik DF-a Slaven Radunović.

Krivokapić je ranije, tokom rasprave u parlamentu, rekao da Leposavić prilikom spornog izlaganja o događajima u Srebrenici nije iskazao potreban nivo odgovornosti koju nosi ta funkcija.

On je kazao da je predlaganjem razrješenja “preuzeo rizik da još jednom bude označen kao neprijatelj i izdajnik, samo zbog pravde i istine koju svjedoči”.

„U interesu zacrtanih ciljeva, potpisanih sporazuma i kvaliteta i efikasnosti rada, uradio sam šta sam morao, što je trebalo i što sam jedino mogao da učinim. Prije ili kasnije građani će saznati pravu istinu“, poručio je ranije Krivokapić.

Leposavić je tokom rasprave rekao je da je u Ministarstvu pravde, ljudskih i mnjinskih prava bio suočen sa teškim pitanjima, ali da je odlučio da odgovara samo pravedno.

„Cijenu koju plaćam, plaćam ja, a Vlada će opstati“, poručio je Leposavić.

Najčitanije