fbpx
NaslovnicaCrna GoraSkupština dostupna za sve inicijative mladih u regionu

Skupština dostupna za sve inicijative mladih u regionu

Podgorica, (MINA) – Skupština Crne Gore biće dostupna za sve inicijative usmjerene na intenziviranje saradnje i jačanje pozicije mladih u regionu, poručio je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.

On je u razgovoru sa šefom Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) Edinom Koljenovićem istakao važnost angažmana i povezanosti omladinskih organizacija u regionalnim okvirima-

Bečić je izrazio spremnost da novi skupštinski saziv pruži doprinos unapređenju omladinskih politika.

“Skupština Crne Gore biti dostupna za sve inicijative usmjerene na intenziviranje saradnje i jačanje pozicije mladih u regionu”, poručio je on.

Koljenović je upoznao predsjednika Skupštine sa aktuelnim projektima i budućim planovima ove organizacije koja realizuje projekte za mlade ljude u cilju njihovog povezivanja i razmjene iskustava.

“Razgovarano je i o mehanizmima saradnje za povezivanje mladih Zapadnog Balkana u cilju unapređenja njihove saradnje, ali i jačanja omladinske politike na nacionalnom nivou”, kaže se u saopštenju.

RYCO je osnovan 2016. godine na šestom samitu zemalja zapadnog Balkana u Parizu kao nezavisni institucionalni mehanizam za promovisanje duha pomirenja i saradnje među mladima u regionu putem programa razmjene.

Najčitanije