fbpx
NaslovnicaCrna GoraSituacija na poplavama ugroženim područjima stabilna

Situacija na poplavama ugroženim područjima stabilna

Podgorica, (MINA) – Situacija na poplavama ugroženim područjima stabilna je, saopštili su iz Direktorata za vanredne situacije, navodeći da je stanje nepromijenjeno jedino u nikšičkom selu Broćanac, gdje su ugroženi objekti pod konstantnom pažnjom Službe zaštite i spašavanja i pripadnika Direktorata.

Iz Direktorata za vanredne situacije kazali su da se voda, u manjoj ili većoj mjeri, povlači iz poplavljenih domaćinstava, pomoćnih objekata i sa puteva.

„Situacija na poplavama ugroženim područjima je stabilna i u proteklih 24 sata službe zaštite i spašavanja po tom pitanju nijesu imale nijednu intervenciju“, navodi se u saopštenju.

Iz Direktorata su rekli da je stanje jedino nepromijenjeno u Broćancu, gdje su ugroženi objekti pod konstantnom pažnjom Službe zaštite i spašavanja iz Nikšića i pripadnika Direktorata.

Vodostaji rijeka su, kako su naveli, u stagnaciji ili blagom padu, a Skadarsko jezero je za sada bez opasnosti od izlivanja.

Iz Direktorata su poručili da je sistem zaštite i spašavanja i dalje u pripravnosti, prate situaciju i u skladu sa razvojem događaja, biće spremni da reaguju svim raspoloživim materijalno-tehničkim i ljudskim kapacitetima.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...