fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠćekić: DF i Demokrate da uđu u Vladu

Šćekić: DF i Demokrate da uđu u Vladu

Podgorica, (MINA) – Aktuelnu Vladu treba rekonstruisati tako da upražnjena ministarska mjesta popune predstavnici Demokratskog fronta (DF) i Demokrata, kazao je potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragoslav Šćekić.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da Vlada ima puni kapacitet dok postoji određeni broj ministara koji većinski mogu da donose odluka na sjednicama Vlade.

„Smatram da treba da dođe do rekonstrukcije ove Vlade, s obzirom na to da četiri ministra nijesu tu, da pristupe subjekti iz DF-a i Demokrata i da ta rekonstruisana Vlada krene naprijed“, kazao je Šćekić.

On je ocijenio da bi Vlada trebalo da nastavi da radi u punom kapacitetu i da je potrebno da se „spuste neke strasti i sujete na normalan nivo“.

„Vlada će odgovorno raditi dok god traje, a mislim da ćemo trajati značajan period“, rekao je Šćekić.

On je kazao da je prekršen Ustav kada predsjednik države Milo Đukanović nije dao mandat lideru Demosa Miodragu Lekića za sastav nove vlade.

Ščekić je rekao da bi pobjedničke liste iz 2020. godine trebalo da podrže Lekića kao predsjedničkog kandidata.

„Znamo da je njegov (Lekićev) uspjeh pokraden, to bi bila jedna satisfakcija i za njega i za nas“, kazao je Šćekić.

Komentarišući istraživanje Centra za građansko obrazovanje, prema kojem Vlada ima podršku 2,8 odsto građana, Šćekić je rekao da taj broj nije moguć sve i da su najgore radili.

Prema njegovim riječima, to su projekcije koje hoće da umanje rad Vlade, kako bi se obezvrijedile značajne odluke koje ona donosi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije