fbpx
NaslovnicaCrna GoraSavković: Branimo doživotno stečeno pravo

Savković: Branimo doživotno stečeno pravo

 

Podgorica, (MINA) – Bivše korisnice naknada za majke sa troje i više djece pozvale su građane da im se pridruže na sjutrašnjem protestu ispred Skupštine, poručujući da brane doživotno stečeno pravo koje im, kako navode, prema Ustavu nije moglo ni biti oduzeto.

Predstavnica bivših korisnica naknada, Željka Savković, pozvala je sve da sa majkama brane svoje i dostojanstvo svojih domova.

„Pozivam sve one koji poštuju svetinje da sjutra na tri godine obilježavanja od prostesta majki, da mirno pošaljemo jasnu poruku. Ovih dana majke sa čitavim porodicama brane svoju vjeruj, da nije majki ne bi bilo ni vjernika, ni svetinja, ne bi postojao svijet“, kazala je Savković na konferenciji za novinare.

One traže da se u roku od tri mjeseca vrati stečeno pravo majkama.

“Jedino tako mogu ispraviti nepravdu koja je učinjena majkama, a u suprotnom će postupiti kako smatraju da treba!, kazala je Savković.

Ona je rekla da su 16. ferbruara 2017. godine jasno dali do znanja šta traže.

„Tražimo 70 odsto i 40 odsto prosječne zarade koja prethodila godinama ostvarenja tog prava bez kategorizacije“, navela je Savković.

Kako je kazala, ono što je evidentno ovih dana jeste da je ova Vlast na isti način usvojila dva Zakona u Skupštini, vjerujući da će svi ostali ostati nijemi na to što su uradili .

„Vlasti poručujemo- oprostiti vam nećemo, što ste udarili na majke, oprostiti vam nećemo što ste i fizički i psihički maltretirale majke“, kazala je Savković.

Najčitanije

Čikago bez plej-ofa

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Čikaga poraženi su od Majamija 112:91 i ostali bez plej-ofa...