fbpx
NaslovnicaCrna GoraSankcionisali 58 vozača zbog saobraćajnih prekršaja

Sankcionisali 58 vozača zbog saobraćajnih prekršaja

Podgorica, (MINA) – Saobraćajna policija sankcionisala je tokom današnjeg dana 58 vozača zbog saobraćajnih prekršaja, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da je to urađeno u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

„Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na „punoj” liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i slični teški saobraćajni prekršaji“, kazali su iz policije.

Navodi se da je, između ostalih, na magistralnom putu Podgorica – Kolašin, sankcionisan i uhapšen vozač R.P. koji je upravljao vozilom marke „VW Golf“ pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,41 gram/kilogram.

„Takođe, dva vozača su lišena slobode na putnom pravcu Virpazar – Bar jer su upravljala vozilima pod dejstvom alkohola a koji su pritom prekoračili propisanu dozvoljenu brzinu. Lišeni su slobode T.H. koji je upravljao vozilom marke „Mercedes“ i O.G. koji je upravljao vozilom marke „Audi A3““, kazali su iz policije.

Dodaje se da su osobe uhapšene i u predviđenom postupku privedene nadležnom sudiji za prekršaje.

Iz policije su apelovali na vozače da poštuju saobraćajne propise i bezbjedno upravljaju vozilima.

„Kako sebe, svoje saputnike i ostale učesnike u saobraćaju ne bi izlagali nepotrebnom rizuku od saobraćajne nezgode, ali i sankcijama, zbog počinjenih prekršaja“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Nastavak intenzivne saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Poreska uprava (PU) i Uprava policije nastaviće intenzivnu saradnju, saopštili su...