fbpx
NaslovnicaCrna GoraRužić: Građanima plasirati provjerene informacije

Ružić: Građanima plasirati provjerene informacije

Podgorica, (MINA) – Mediji moraju da plasiraju građanima isključivo provjerene informacije u vezi sa mogućom epidemijom koronavirusa i neophodno je da uspostave saradnju sa državnim institucijama, poručila je profesorica na Fakultetu političkih nauka, Nataša Ružić.

Ona je u intervjuu agenciji MINA kazala da problemi u komunikaciji između zvaničnih organa i medija mogu da rezultiraju dezinformisanjem javnosti usljed nedostatka informacija i tim da sami građani počinu da šire glasine, poluglasine i različite teorije zavjera.

“U bilo kojoj vrsti krizne situacije neophodno je uspostaviti saradnju između državnih institucija i medija da bi se suzbile lažne vijesti. Pod tim se misli na prirodne katastrofe, krize izazvane ljudskim faktorom, akcijom organizacije, nasiljem na radnom mjestu, krize izazvane glasinama, prijetnjama, tačnije izazovima, tehničkim propustom, zlonamjerne krize, megaštetne krize”, kazala je Ružić.

Prema njenim riječima, država ima posebnu ulogu u upravljanju kriznim situacijama u pogledu edukacije i pripreme stanovništva.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije