fbpx
NaslovnicaCrna GoraRješenja u skladu sa visokim međunarodnim standardima

Rješenja u skladu sa visokim međunarodnim standardima

Podgorica, (MINA) – Nacrt zakona o audio-vizuelnim medijskim uslugama saglasan je sa visokim međunarodnim standardima i dobrim praksama, kazao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović i dodao da Crna Gora pravno baštini i implementira visoke standarde slobode i nezavisnosti medija.

On je danas, na okruglom stolu „Nacrt zakona o audio-vizuelnim medijskim uslugama, rekao da faza pregovora u kojoj se Crna Gora nalazi i izvjesna evropska perspektiva prirodno podrazumjevaju ispunjavanje visokih demokratskih standarda.

„Tom cilju smo iskreno posvećeni, a na listi prioriteta jesu i biće medijske slobode“, istakao je Bogdanović.

Kako je naveo, u ovoj fazi evropskih integracija, a shodno preuzetim obavezama iz pregovaračkih poglavlja, Crna Gora pravno baštini i implementira visoke standarde slobode i nezavisnosti mediija.

“U dijalogu i stručnoj raspravi pluralne radne grupe za izradu Nacrta koncipirana su rješenja saglasna visokim međunarodnim standardima i dobrim praksama te oblasti, bazirana na pravnim mišljenjima i komentarima koje smo u postupku izrade Nacrta dobili od eksperata Savjeta Evrope i OEBS-a”, naglasio je Bogdanović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...