fbpx
NaslovnicaCrna GoraRezultati u vladavini prava pa zatvaranje poglavlja

Rezultati u vladavini prava pa zatvaranje poglavlja

Podgorica, (MINA) – Crna Gora neće zatvoriti nijedno pregovaračko poglavlje dok ne ispuni privremena mjerila u oblasti vladavine prava, kazala je portparolka Evropske komisije (EK) Ana Pisonero Hernandez.

Iz EK su naveli da su borba protiv korupcije, sloboda medija i reforme u oblasti pravosuđa suštinske kritične oblasti u kojima je neophodno postići napredak.

“Vladavina prava ostaje sveobuhvatni prioritet, gdje je sljedeća prekretnica ispunjavanje privremenih mjerila u poglavljima koja se odnose na vladavinu prava, 23 i 24. Nijedno drugo pregovaračko poglavlje neće biti zatvoreno prije nego što se to postigne”, kazala je Pisonero Hernandez dopisniku Radio Televizije Crne Gore u Briselu.

Kako je navela, pred Crnom Gorom je još posla u najvažnijim pitanjima, kako bi se zadovoljla privremena mjerila.

“Potrebno je još rezultata u ključnim preostalim kritičnim oblastima, kao što su sloboda medija i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i obnovljena posvećenost reformama u oblasti pravosuđa, prije nego što izvještaj o privremenim mjerilima može biti iniciran i predstavljen zemljama članicama Evropske unije”, istakla je Pisonero.

Najčitanije