fbpx
NaslovnicaCrna GoraRazlike zbližavaju ljude i narode

Razlike zbližavaju ljude i narode

Podgorica, (MINA) Razlike zbližavaju ljude i narode i kroz dijalog i harmoniju moguće je riješiti svako pitanje, poručeno je na sastanku ambasadora Kosova u Podgorici Ilbera Hise sa predstavnicima vjerskih zajednica u Crnoj Gori.

Hisa je primio danas predstavnike vjerskih zajednica u Crnoj Gori, biskupa Barske biskupije Roka Đonlešaja i predstavnika Islamske zajednice u Crnoj Gori Muidina Miljaimija.

Sagovornici su ocijenili da je razgovor posebno potreban u vremenu kada se šire društvo nalazi pred mnogo izazova u potrazi za pravim rješenjima za izgradnju boljeg društva.

“Tu smo da bi potvrdili vjekovima njegovani međuvjerski sklad i da pomognemo jedan drugog. Kroz dijalog i harmoniju možemo riješiti sva naša pitanja”, istakao je Hisa.

Đonlešaj je ocijenio da su odnosi između Crne Gore i Kosova dobri.

On smatra da slični razgovori jačaju međuvjerski i međunacionalni sklad i harmoniju, po čemu je prepoznata i Crna Gora.

”Velike stvari rješavaju se na stolu jezikom razumijevanja i ljubavi. Razlike treba da nas zbližavaju jer bez obzira na različitosti, mi treba da živimo kao braća”, kazao je Đonlešaj.

Miljaimi je naveo da je zadovoljan današnjim susretom i istakao da takvi razgovori potvrđuju odlične odnose pripadnika albanske populacije, bez obzira na vjersku pripadnost.

“Zajedništvo i sloga su nešto najbolje za sve nas, gdje god živjeli”, rekao je Miljaimi.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...