fbpx
NaslovnicaCrna GoraNeodgovoran odnos dijela opozicije prema izbornoj reformi

Neodgovoran odnos dijela opozicije prema izbornoj reformi

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) iznenađena je neodgovornim odnosom dijela opozicije prema izbornoj reformi, koji je posljedica nepostojanje minimuma solidarnosti i konsenzusa u opozicionom bloku, saopšteno je iz te stranke.

Iz Kluba poslanika DPS-a su naveli, da su članovi Administrativnog odbora, iz reda vladajuće koalicije, ostavili pet dana vremena opoziciji da se dogovore oko mjesta u Odboru, kako bi se riješio status poslanika Aleksandra Damjanovića.

Kako su kazali, stav članova Odbora je da ovom poslaniku pripada jedno mjesto, ali da je njegova kandidatura stigla sa zakašnjenjem, nakon što smo popunili kvotu od sedam članova Odbora iz reda opozicije.

„Zato je bilo neophodno da se opozicionari dogovore i predlože koga iz opozicione kvote Damjanović treba da zamijeni ili kao druga opcija, da Damjanović povuče zahtjev. Apsurdno, kako zbog međusobnih animoziteta, nijesu uspjeli da se dogovore, oni su očekivali od vlasti da razrješava poslanike opozicije“, kaže se u saopštenju.

Iz Kluba poslanika DPS-a su poručili opoziciji da ne očekuje da rješavaju njihove probleme.

„Kao što vam je poznato, DPS-u, prema Odluci o formiranju Odbora, pripalo pet članova, ali smo jedno mjesto ustupili Bošnjačkoj stranci, jer smatramo da su važan i relevantan sagovornik za unapređenje izbornog ambijenta“, podsjetili su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, očekivalo se i od opozicionog bloka da na tom važnom pitanju pokažu minimum ozbiljnosti i međusobne kooperativnosti.

Iz Kluba poslanika DPS-a su kazali da se nadaju da će „razjedinjeni i beznadežno suprostavljeni predstavnici opozicije, biti odgovorni saradnici za unapređenje izbornih zakona“.

Oni su poručili da će, pored svega, vladajuća većina imati razumijevanje i neophodnu širinu za razgovor.

„Kako će opozicioni birači ocijeniti, ovu nezrelost i neozbiljnost njihovih političkih favorita, tema je nad kojom bi naša politička konkurencija trebalo ozbiljno da se zamisli“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije