fbpx
NaslovnicaCrna GoraRaković: Medalja za povratak u svjetski vrh

Raković: Medalja za povratak u svjetski vrh

 

Podgorica, (MINA) – Medalja sa Premijer lige u Dubaiju potvrda je kvaliteta i povratka na najveću svjetsku scenu, kazala je crnogorska karate reprezentativka Marina Raković.

Članica Omladinca osvojila je u Dubaiju bronzanu medalju, a u odlučujućem meču za treće mjesto pobijdila je nekadašnju evropsku i svjetsku šampionku, Austrijanku Alisu Bušinger 2:0.

Ona je na startu takmičenja u kategoriji do 68 kilograma pobijedila Šveđanku Lizu Rasmunesen 8:3, u drugom kolu je zahvaljujući prvom osvojenom poenu eliminisala Švajcarkinju Elenu Kirići (2:2), a u trećem Belgijanku Lanu Debati 4:0.

U meču za polufinale poražena je od Egipćanke Ferial Abdelaziz 3:0.

Plasmanom u finale povukla je Raković u repesaž, gdje je slavila protiv Tanje Rodrigez iz Dominikanske Republike 1:0 i izborila meč za medalju.

Raković je podsjetila da su u njenoj kategoriji bile prijavljene 53 takmičarke.

“Žrijeb mi nije bio naklonjen. U mojoj grupi bila je zvanična evropska prvakinja i vodeća na svjetskoj rang listi. Žao mi je što nijesam dobila i Egipćanku, bila sam spremna, ali sam taktički pogriješila. Ispravila sam se u repesažu i izborila meč za medalju. Drago mi je što sam se revanširala i Alisi Bušinger za poraz u meču za finale na Svjetskom prvenstvu u Lincu”, kazala je Raković na konferenciji za novinare.

Ona je naglasila da je dokazala sebi da je u samom svjetskom vrhu i da može i protiv najboljih.

“Meni mnogo znači medalja, posebno poslije prošlogodišnjih rezultata. Ne želim da se opterećujem rezultatima. Lige će mi poslužiti da se potpuno oporavim i odradim što više mečeva, ali daću sve od sebe da na svakoj dođem do medalje. Cilj mi je EP u Gvadalahari i sve je njemu podređeno”, kazala je Raković.

Ona je istakla da je velika stvar što je u Dubaiju dobila takmičarke od kojih je prošle godine gubila.

“Put do olimpijske vize je težak, ali nije i neostvarljiv. Očekujem da već narednog mjeseca, nakon što se uračunaju bodovi iz Dubaija, značajno popravim plasman na rang listi”, kazala je Raković.

Ona se zahvalila svom klubu i treneru Žarku Raković, Karate savezu, Crnogorskom olimpijskom komitetu i Ministarstvu sporta, navodeći a medalju posvećuje nedavno preminulom djedu.

Predsjednik Karate saveza, Ivan Krstajić kazala je da bronzana medalja iz Dubaija ima zlatni sjaj.

“To je još jedan u nizu dobrih rezultata ove godine. Značajno takmičenje zbog bodovanja za Olimpijske i Evropske igre. Bitno da imamo kontinuitet u rezultatima. Raduju me i rezultati seniora, ostvareni u tako jakoj konkurenciji. Premijer lige nas najviše koštaju u kalendaru i bez pomoći Crnogorskog olimpijskog komiteta i Ministarstva sporta ne bi mogli da obezbijedimo sredstva za učešće na tim takmičenjima”, kazao je Krstajić.

Trener Omladinca, Žarko Raković apelovao je na nadležne organe da se tom klubu omoguće termini za trenige u dvorani Morača.

“Imamo klupsku salu koja je svega oko 80 kvadrata, što je malo za toliki broj šampiona koliko u njoj trenira. Apelujemo da nam se omogući termini za treninge i pomogne nam se da naredna takmičenja dočekamo još spremnije”, kazao je Raković.

Najčitanije

Paramont zaustavljen u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont iz Podgorice nije uspio da...