fbpx
NaslovnicaCrna GoraRajzing Rajnke: Crna Gora i SAD istinski saveznici

Rajzing Rajnke: Crna Gora i SAD istinski saveznici

Podgorica, (MINA) – Crna Gora i Sjedinjene Američke Države (SAD) su istinski saveznici, koji imaju odličnu saradnju u sektoru bezbjednosti, poručila je američka ambasadorka u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke tokom obilaska radova u kasarni u Kolašinu.

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da su Rajzing Rajnke i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) Milutin Đurović danas obišli završetak radova na platformi za stacionarno logorovanje, koje izvode pripadnici Nacionalne garde Mejna i VCG u kasarni Breza u Kolašinu.

Rajzing Rajnke istakla je da je ovo prvi put da pripadnici Oružanih snaga SAD-a i VCG rade rame uz rame na projektu izgradnje održive infrastrukture.

„Ona je poručila da su Crna Gora i SAD istinski saveznici, koji imaju odličnu saradnju u sektoru bezbjednosti, naglasivši da su pred nama brojne zajedničke aktivnosti, kojima će domaćin biti naša zemlja“, kaže se u saopštenju.

Rajzing Rajnke je rekla da unapređenje uslova za obuku oružanih snaga omogućava da se još efikasnije čuva država, ali i Alijansa.

Đurović je naglasio da je izuzetno zadovoljan saradnjom inženjeraca VCG i njihovih američkih kolega.

On je istakao da takvi projekti jačaju saradnju dvije zemlje, ali i podižu kvalitet obuke.

„Razmjenom iskustava na svim poljima snažimo kapacitete i time doprinosimo boljoj bezbjednosti ne samo svoje zemlje, već i NATO-a“, kazao je Đurović.

On je poručio da je kvalitetna infrastruktura jedan od preduslova modernih i efikasnih oružanih snaga, zbog čega će VCG nastaviti da je unapređuje.

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović rekao je da je ponosan na tradicionalno dobru saradnju sa VCG i istakao benefite koje stanovnici tog grada imaju od nje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije