fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadunović: Dogovorena demontaža DPS-ovog sistema zapošljavanja

Radunović: Dogovorena demontaža DPS-ovog sistema zapošljavanja

Podgorica, (MINA) – Stranke koje čine parlamentarnu većinu izabraće svoje najbolje kadrove i tražiti da se prijave na konkurse i da na njima učestvuju paralelno sa svima ostalima, kazao je funkcioner Demokratskog fronta Slaven Radunović.

On je, nakon razgovora predstavnika parlamentarne većine sa mandatarom Zdravkom Krivokapiće, novinarima kazao da je završen jedan vrlo važan sastanak.

„Mogu da obradujem građane ispred šefova poslaničkih klubova i mandatara. Napravili smo važan dogovor, da pristupimo potpunoj demontaži sistema Demokratske partije socijalista (DPS) i načina zapošljavanja, nepotizma, korupcije, i da okrenemo novi list za Crnu Goru“, naveo je Radunović.

On je kazao da će parlamentarna većina pristupiti izmjenama Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

„Koje će da omogući da svi rukovodeći kadrovi po upravama, raznim institucijama, preduzećima i samom ministarstvu, ispod nivoa državnog sekretara, prođu jednu vrstu reizbora, da se provjere njihove reference i da uđu u takmičenje sa građanima koji imaju vještine i znanja, ali ovaj put bez filtera i članske karte DPS-a“, precizirao je Radunović.

Kako je naveo, u direktoratima postoje ljudi koji dobro rade svoj posao.

„I oni će, ako bodovanje bude korektno, proći. Čak i neko neko ko je bio za DPS može proći, samo ako radi  iskreno i pošteno svoj posao“, pojasnio je Radunović.

Na pitanje kada će se krenuti sa izmjenom Zakona i kako će to ići, on je odgovorio da su danas pokušali da dođu do nekih datuma do kada bi one mogle biti završene.

„U svakom slučaju, nadamo se da će taj zakon da bude u prvom setu onih koje će Skupština usvojiti nakon izbora Vlade”, dodao je Radunović.

Najčitanije