fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadošević: Obaveza više pred domaćom publikom

Radošević: Obaveza više pred domaćom publikom

Podgorica, (MINA) – Crnogorski profesionalni bokser Predrag Radošević kazao je da pred svojom publikom ima obavezu više da pruži maksimum i odbrani šampionski pojas.

Radošević će 2. juna na podgoričkom Trgu nezavisnosti protiv Njemca Jame Saidija braniti titulu profesionalnog prvaka Evrope u WBO verziji.

On je šampionski pojas osvojio 8. decembra u Hamelnu pobjedom protiv Njemca Ronija Gabela.

Njegov protivnik, Jama Saidi je interkontinetalni IBF šampion, koji je u dosadašnjem dijelu profesionalne karijere ostvario pobjede u svih 15 mečeva.

Radošević je kazao da će predstojeći duel biti najteži u njegovoj karijeri.

“Svjestan sam težine meča koji me očekuje i mogu slobodno reći da je to jedan od najtežih do sada. Imam obavezu prema svim građanima Crne Gore i prema svojoj publici, a to nosi dodatno opterećenje u psihološkom smislu, ali i veliki motiv”, kazao je Radošević na promociji meča u Delta sitiju.

On se zahvalio Glavnom gradu na podršci i pokroviteljstvu tog meča, turističkoj organizaciji Podgorice, menadžeru Redžu Dedeiću, kao i svima koji su pomogli da ta manifestacija bude održana.

“Hvala Bokserskom klubu Podgorica i Draganu Đuričkoviću, gdje odrađujem pripreme i imam vrhunske sparing mečeve. Već mjesec i po sam u jakom treningu i sada ulazim u završni dio, gdje će akcenat biti na taktici i intervalima. Mnogo toga treba da se poklopi, da sve bude kako treba, da bi borac tog dana bio na najvećem nivou”, rekao je Radošević.

On je naglasio da veliku zahvalnost duguje treneru Zlatku Malikoviću i prijatelju Senadu Živanoviću.

Radošević je na profesionalnom ringu ostvario 33 pobjede, a ima i dva poraza, oba u mečevima za titulu, od Feliksa Šturma i Lijama Smita.

Njegov rival, Jama Saidi kazao je da je pozitivno iznenađen dočekom i promocijom meča.

“Sve djeluje zaista na visokom nivou. Definitivno je da će 2.juna Podgorica organizovati pravi spektakl. Došao sam sa namjerom da osvojim i titulu u WBO verziji. Svjestan sam da neće biti lako, ali očekujem pravi spektakl, a neka bolji pobijedi”, kazao je Saidi.

Samostalni savjetnik za sport, Rajko Ćupić kazao je da Glavni grad izuzetno cijeni sve što je Radošević ostvario u dosadašnjoj karijeri.

“Sa oduševljenjem smo prihvatili da budemo pokrovitelji te manifestacije. Raduje me da se prvi put kod nas organizuje i ovakva promocija meča, a to je dokaz profesionalnog odnosa prema toj manifestaciji. Nadam se da će 2. juna Trg nezavisnosti biti pun, a da će nas Radošević još jednom sve obradovati”, kazao je Ćupić.

Najčitanije