fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadojević: Rutinsko testiranje gubi smisao

Radojević: Rutinsko testiranje gubi smisao

Podgorica, (MINA) – Rutinsko testiranje na koronavirus, u okolnostima ovolikog broja pozitivnih osoba na dnevnom nivou, gubi smisao i treba ga, osim u slučajevima zapaljenja pluća, obustaviti, kazao je doktor Kliničkog centra Nemanja Radojević.

On je na Fejsbuku /Facebook/ naveo da se sada čini da se rješenje cijele krize samo po sebi nameće, i to zahvaljujući karakteristikama omikron soja.

“Ja ga vidim na sljedeći način – sačekati desetak dana i ako podaci iz naših bolnica potvrde ono što je naučno dokazano, da su stope hospitalizacije od teških formi i smrtnosti bitno manje od ranijih sojeva, ukinuti sve epidemiološke mjere i pustiti da se populacija prirodno prokuži poput švedskog modela”, kazao je Radojević.

On je ocijenio da je važno “da ne otežamo, ili ne produžimo taj prirodni put gašenja epidemije nekim pogrešnim korakom, učinjenim možda iz straha, kao što bi bilo uvođenje restriktivnih mjera u ovom trenutku”.

Prema riječima Radojevića, u svemu tome samo je potrebno naći način da se zaštite starije osobe i teški hronični bolesnici.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije