fbpx
NaslovnicaCrna GoraRade na prevazilaženju problema tokom izgradnje bulevara u Donjoj Gorici

Rade na prevazilaženju problema tokom izgradnje bulevara u Donjoj Gorici

Podgorica, (MINA) – Glavni grad, Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS), Direkcija za saobraćaj i preduzeće Tehnoput MNE, rade na prevazilaženju problema tokom izgradnje bulevara u Donjoj Gorici, saopšteno je iz PG biroa.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sastao se danas sa predstavnicima CEDIS-a, Direkcije za saobraćaj, Tehnoputa i nadzornog organa za projekat izgradnje Donjogoričkog bulevara, kako bi „razmotrili dinamiku izvođenja radova i eventualne izazove sa kojima se suočavaju svi subjekti uključeni u realizaciju ovog kapitalnog projekta“.

Na sastanku je konstatovano da se radi o veoma kompleksnom projektu, čija realizacija podrazumijeva izmještanje velikog broja instalacija – vodovodnih, elektro, i drugih, što pravi dodatne probleme izbođačima radova.

„Pa se na terenu svakog dana dešava veliki broj nepredviđenih situacija koje usporavaju dinamiku izvođenja radova i stvaraju smetnje u svakodnevnom funkcionisanju građana ovog dijela Podgorice“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da treba imati u vidu i činjenicu da na toj trasi saobraćaj ne smije biti obustavljen niti u jednom segmentu, što je dodatna otežavajuća okolnost.

„Jedan od najvećih problema na ovoj trasi puta je čest prekid napajanja električnom energijom za oko 1,7 hiljada korisnika ovog dijela Grada, pa su razmatrani načini kako bi se ovaj problem riješio što kvalitetnije, a na obostrano zadovoljstvo građana i izvođača radova“, kaže se u saopštenju.

Kako bi se u narednom periodu ove situacije svele na minimum, na sastanku je dogovoren novi način organizacije rada gradilišta koji će, kako je saopšteno, radnicima omogućiti da sa dodatnom pažnjom pristupe izvođenju radova u neposrednoj blizini instalacija.

„Takođe, radiće se na postavaljanju novog naponskog kabla sa ciljem da se stvore tehnički uslovi za alternativno napajanje u slučaju da u narednom periodu dođe do prekida napajanja električnom energijom“, navodi se u saopštenju.

Kako je pojašnjeno, taj kabal biće u dijelu razdjelnog ostrva, kako bi u svakom momentu bio dostupan i rad na njemu ne bi ometao ni saobraćaj, niti izvođenje radova.

Dogovoreno je i da CEDIS, kao i do sada, na raspolaganje stavi sve svoje resurse u cilju brzog reagovanja i stvaranja uslova za što hitnije uvođenje alternativnog napajanja za korisnike ovog dijela Grada.

„A da Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice preuzme koordinisanje svim ostalim subjektima, kako ne bi došlo ni do nepredviđenih kvarova u dijelu ostale infrastrukture“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se Glavni grad, CEDIS i svi ostali subjekti uključeni u realizaciju tog projekta, izvinjavaju građanima i mole za razumijevanje.

„Ovi procesi zahtijevaju više i vremena i pažnje, ali svi zajednički radimo na tome da ovakvih slučajeva bude što manje u narednim periodu, i da se ovaj kapitalni projekat vrijedan oko deset miliona EUR, što kvalitetnije realizuje na zadovoljstvo svih“, zaključuje se u saopštenju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije