fbpx
NaslovnicaCrna GoraPromjena tužilačkih zakona moguća uz konsultacije sa EU

Promjena tužilačkih zakona moguća uz konsultacije sa EU

Podgorica, (MINA) – Promjena tužilačkih zakona moguća je ali uz konsultacije sa evropskim partnerima, poručila je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke.

Ona je kazala da SAD podržavaju Evropsku komisiju i izjave da je Crna Gora imala usvojene zakone kojima se omogućava sprovođenje vladavine prava.

“Zakoni se mogu unpradijediti ali postoji procedura, a Skupština je odlučila da se prije izmjena zakona prvo konsulutje sa EU što mi i želimo”, poručila je Rajzing Rajnke u intervjuu za Televiziju Vijesti.

Ona je kazala da tako država aspirant treba da sarađuje sa budućim partnerima.

“Želimo da vidimo Crnu Goru koja je sposobna da prekine sa nizom slabe angažovanosti na pitanju suzbijanja korupcije i moguće da je ovo dobra prilika za to”, dodala je Rajzing Rajnke.

Upitana da prokomentariše odluku Višeg suda da obustavi istragu protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića u slučaju Koverta, Rajzing Rajnke je kazala da nema poseban komentar o tom slučaju.

“Ali Crna Gora bi trebalo da sprovodi zakone koji postoje i da pokaže političku volju da riješi pitanje korupcije u svim njenim oblicima”, navela je Rajzing Rajnke.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...